Blog

Werkbezoek Lieksa Finland


Op 25 maart 2016 trokken Gwenny en ik op werkbezoek naar Lieksa in Finland. Daar ontmoetten we Esa, de bedenker en maker van onze sauna. Alle onderdelen worden, op basis van zijn computerwerkplannen, door verschillende bedrijven in Finland gemaakt. In een klein werkhuis wordt de sauna volledig met de hand opgebouwd. De productie van één sauna duurt twee maanden. Bijna elk onderdeel, zelfs het onderstel van de mobiele sauna, is Esa's eigen ontwerp.

Er worden enkel hoogwaardige en uiterst sterke materialen gebruikt. Het onderstel is volledig uit aluminium vervaardigd. De houten sauna bestaat uit 4 cm dik gedroogd vurenhout.

De houtkachel is de beste saunakachel die Finland op de markt heeft. Zeer gemakkelijk in gebruik, mooi om naar te kijken. De warmte wordt via 120 kg stenen in de saunaruimte gebracht, hierdoor blijft de temperatuur veel stabieler. De kachel heeft ongeveer een uur nodig om de stenen op te warmen en de saunaruimte tot 60 graden te brengen. De temperatuur varieert tussen de 60 en 70 graden. Uiteraard kan dit warmer of kouder. De kachel haalt zijn zuurstof rechtstreeks via de speciale schoorsteen uit de buitenlucht. Het lichtspel van de kachel draagt bij tot de sfeer. Er wordt geen elektriciteit gebruikt in deze sauna. Extra licht wordt via een buitenlantaarn op batterijen of lampolie voorzien.

Het innovatieve ventilatiesysteem zorgt voor een voortdurende zuurstoftoevoer in de sauna. De 120 kg stenen samen met de zuurstof creëren een zeer bijzonder moment wanneer water, eventueel met geurextract, op de kachel wordt gegoten.

In deze sauna kan je, in tegenstelling tot de meeste sauna's, makkelijk één tot twee uren vertoeven. Eens de stenen zijn opgewarmd, geniet je lange tijd van een aangename temperatuur zonder dat je verder iets hoeft te doen.

Krijg je het te warm? Geen probleem. Open de glazen deur, laat de frisse buitenlucht binnenstromen en koel af in de sauna terwijl je zit. Sluit daarna weer de deur en laat de kachel de rest doen. Af en toe een blokje hout in de kachel gooien volstaat om deze temperatuur te behouden.

De bijzonder comfortabele zitbanken zorgen er mee voor dat je lang kan blijven zitten en genieten.

De glazen wand, waarvan één deel de deur is, geeft zicht op buiten. Zo kan je terwijl genieten van je eigen tuin. Het glas is gefumeerd en verhindert het zicht van buiten naar binnen.

Het terras biedt je de mogelijkheid om buiten af te koelen.

Deze sauna is een kunstwerk, gebouwd door een man met een passie voor sauna. Dit is geen massaproduct maar een sauna, stuk voor stuk met de hand in elkaar gezet door één persoon. Hierdoor is de sauna perfect gebouwd.

Gwenny en ik zijn ongelooflijk blij dat we deze man hebben mogen ontmoeten. We hopen met deze sauna heel wat mensen een ongeziene saunabeleving te kunnen bieden.

Peter


Aanbevolen berichten
Archief

Contactgegevens

 

GSM nummer:

+32 (0)472 02 49 03 ​

(Ook op WhatsApp bereikbaar)

E-mail: info@wellnessopwieltjes.be

 

Wellness op Wieltjes

Per adres Bofort NV

Treurenborg 9, Kaai 420

Antwerpen, 2030

België 

Hukka-design-logo.png
logo-finnsauna-w.png
kolo-logo.png
OSMIA-finland-logo.jpg
TyloHelo.png
    nikkarien-logo.png
    jokipiinpellava_logo.png

    2021 door Wellness op Wieltjes.