Blog

Het nemen van een sauna is één van de sleutels tot gezond leven.


De positieve effecten van een sauna op het welzijn zijn medisch erkend als een onderdeel van een gezondere manier van leven.

De gevolgen voor de gezondheid zijn onderzocht voor decennia. Bevindingen bewezen dat sauna een positief effect heeft op vele soorten medische aandoeningen, zoals sommige huidproblemen, pijnlijke gewrichten en bloedsomloop. Echter, het mechanisme van de effecten op de gezondheid van de sauna blijft deels onverklaard, zo ontbreekt nog een precieze wetenschappelijk onderbouwde uitleg. De belangrijkste voordelen van de sauna voor de gezondheid zijn in verband te brengen met de uitgebreide ontspanning die het produceert.

Het nemen van een sauna is geschikt en nuttig voor bijna iedereen, met uitzondering van een paar risicogroepen. Het is belangrijk om tijdens het saunagebruik naar je eigen lichaam te luisteren. Voldoende drinken om uw vochtbalans op peil te houden is heel belangrijk evenals een aangename, rustige en stressvrije omgeving om tot rust te kunnen komen.

"Het nemen van een sauna creëert een tegenwicht voor de drukte van de werkdag en alle ander dagelijkse gedoe door te fungeren als een plaats van ontspanning. Het is een plek waar je even tijd voor jezelf kan en mag nemen. Zo wordt het nemen van een sauna aan het einde van de dag een uiterst gezonde manier om terug te ontspannen en de batterijen weer op te laden voor de volgende dag.

Veel mensen zoeken in deze tijd van stress en drukte naar allerlei wondermiddelen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Eén van de sleutels tot een goed gezond leven ligt in elk geval in ieders bereik: bezoek één van de talrijke publieke sauna's of huur eens een sauna voor bij je thuis en ervaar zelf wat de meerwaarde van een sauna voor u is.

Expert: Meri Linna MD


Aanbevolen berichten
Archief

Contactgegevens

 

GSM nummer:

+32 (0)472 02 49 03 ​

(Ook op WhatsApp bereikbaar)

E-mail: info@wellnessopwieltjes.be

 

Wellness op Wieltjes

Per adres Bofort NV

Treurenborg 9, Kaai 420

Antwerpen, 2030

België 

Hukka-design-logo.png
logo-finnsauna-w.png
kolo-logo.png
OSMIA-finland-logo.jpg
TyloHelo.png
    nikkarien-logo.png
    jokipiinpellava_logo.png

    2021 door Wellness op Wieltjes.