Blog

Het nemen van een sauna is één van de sleutels tot gezond leven.


De positieve effecten van een sauna op het welzijn zijn medisch erkend als een onderdeel van een gezondere manier van leven.

De gevolgen voor de gezondheid zijn onderzocht voor decennia. Bevindingen bewezen dat sauna een positief effect heeft op vele soorten medische aandoeningen, zoals sommige huidproblemen, pijnlijke gewrichten en bloedsomloop. Echter, het mechanisme van de effecten op de gezondheid van de sauna blijft deels onverklaard, zo ontbreekt nog een precieze wetenschappelijk onderbouwde uitleg. De belangrijkste voordelen van de sauna voor de gezondheid zijn in verband te brengen met de uitgebreide ontspanning die het produceert.

Het nemen van een sauna is geschikt en nuttig voor bijna iedereen, met uitzondering van een paar risicogroepen. Het is belangrijk om tijdens het saunagebruik naar je eigen lichaam te luisteren. Voldoende drinken om uw vochtbalans op peil te houden is heel belangrijk evenals een aangename, rustige en stressvrije omgeving om tot rust te kunnen komen.

"Het nemen van een sauna creëert een tegenwicht voor de drukte van de werkdag en alle ander dagelijkse gedoe door te fungeren als een plaats van ontspanning. Het is een plek waar je even tijd voor jezelf kan en mag nemen. Zo wordt het nemen van een sauna aan het einde van de dag een uiterst gezonde manier om terug te ontspannen en de batterijen weer op te laden voor de volgende dag.

Veel mensen zoeken in deze tijd van stress en drukte naar allerlei wondermiddelen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Eén van de sleutels tot een goed gezond leven ligt in elk geval in ieders bereik: bezoek één van de talrijke publieke sauna's of huur eens een sauna voor bij je thuis en ervaar zelf wat de meerwaarde van een sauna voor u is.

Expert: Meri Linna MD


Aanbevolen berichten
Archief

Contactgegevens


Bedrijfsnaam: Peter Bauwens

Commerciële naam: Wellness op Wieltjes  Adres: Bordekensstraat 79a

1981 Hofstade  

info@wellnessopwieltjes.be  

0473 57 48 01  

Ondernemingsnummer: BE0649.766.772 

IBAN: BE20 0689 0498 3856

BIC: GKCCBEBB

zcheque_10.jpg
lahtiset-logo.jpg
OSMIA-finland-logo.jpg
nystad-logo.gif
Hukka-design-logo.png
nikkarien-logo.png
TyloHelo.png
kolo-logo.png
    logo-finnsauna-w.png
    jokipiinpellava_logo.png

    2016 door Peter Bauwens