Blog

Stomen op z'n Fins


Thuissauna De Finnen weten het wel: van een sauna knap je op.

Is er een Fin zonder? Met zo'n 3 miljoen sauna's op 5,5 miljoen inwoners is de sauna voor de Finnen een onmisbaar onderdeel van het dagelijks leven.

Goed voor 't lijf, weten ze, en een remedie tegen stress. Zo ver als de Finnen zijn we bij ons nog niet, maar de populariteit van de thuissauna stijgt.

We zijn meer bezig met onze gezondheid én worden terug preutser. Met z'n allen bloot douchen gebeurt steeds minder en openbare sauna's introduceren badkledingsdagen. Ik denk dat er in de nabije toekomst dus meer thuissauna's bijkomen.

De thuissauna is grofweg te verdelen in twee populaire varianten: de Finse en de infraroodcabine, of een combinatie daarvan. In de eerste stook je de temperatuur met een kachel op. Bij de infrarood komt de warmte via stralingselementen vrij. Die warmte dringt tot diep in het lichaam en wordt daarom vaak ingezet bij medische klachten als reuma, rugpijn en artrose. Wie voor de echte -zweten, zweten, zweten!- saunabeleving gaat, zal een voorkeur hebben voor de Finse. Elektrische kachels zijn meest populair. De échte Finse sauna wordt natuurlijk gestookt met een houtkachel en berkenhout.

Prijskaartje

De sauna's zijn er van doe-het-zelf-pakket tot maatwerk, van klein tot groot, voor zowel binnen als buiten, van eenvoudig tot luxe met bijpassende prijskaartjes: van enkele honderden tot vele duizenden euro's. Waar zit dan het grote prijsverschil in? De grootte, de gebruikte houtsoorten en de kachel. Extra's zoals ledverlichting, designwand, glas, geluidsinstallatie, lichttherapie, stuk voor stuk mooie elementen, maken de sauna duurder.

Het belangrijkste onderdeel uiteindelijk is de kachel. Dit is het hart van de sauna! Die moet goed zijn. Kenmerk van een goede kachel is de grote hoeveelheid stenen, meer dan 100 kg! Helaas zijn de meeste kachels op de Belgische markt van een mindere kwaliteit.

Löyly

Wellness op Wieltjes biedt een elektrische compacte Finse buitensauna aan. Je kan deze bij ons uittesten.

Heb je interesse om een buitensauna te kopen, grijp dan deze mogelijkheid aan en test onze sauna uit. Ervaar zo wat een kwaliteitsvolle sauna voor u kan betekenen. Wij hebben reeds een in België handgebouwde buitensauna vanaf €13.950.

Meer weten over sauna? Klik hier.

Peter

#saunathuis #sauna #huursauna #buitensauna #houtgestooktesauna

Aanbevolen berichten
Archief

Contactgegevens

 

GSM nummer:

+32 (0)472 02 49 03 ​

(Ook op WhatsApp bereikbaar)

E-mail: info@wellnessopwieltjes.be

 

Wellness op Wieltjes

Per adres Bofort NV

Treurenborg 9, Kaai 420

Antwerpen, 2030

België 

Hukka-design-logo.png
logo-finnsauna-w.png
kolo-logo.png
OSMIA-finland-logo.jpg
TyloHelo.png
    nikkarien-logo.png
    jokipiinpellava_logo.png

    2021 door Wellness op Wieltjes.