Blog

5 Vragen i.v.m. de juiste sauna keuze


Er zijn ongeveer twee miljoen sauna's in Finland, en ze zijn allemaal verschillend. U wilt een sauna hebben, maar hoe benadert u dit? Uw huis of ruimte is uniek en uw behoefte aan een sauna is specifiek. Om te bepalen welke sauna de juiste is, zijn hier enkele vragen te stellen. Beantwoord ze en we helpen u graag met uw saunaproject.

1. Hoe ziet uw sauna eruit?

Er zijn veel saunatypes om uit te kiezen, van geprefabriceerd tot blokhut. Ongeacht de sauna binnen of buiten, de stijl van uw sauna kan variëren van modern, tot traditioneel, tot extravagant, of iets daartussenin. Een sauna kan een luxe ruimte zijn om te laten zien, of je eigen bescheiden cocon van ontspanning.

2. Wat is de beschikbare ruimte voor de sauna? Overweeg hoe groot uw sauna moet zijn. Als uw sauna buiten is, is de ruimte mogelijk minder belangrijk. Je hebt misschien een kamer die moet worden omgebouwd tot een sauna, of je hebt een grotere kamer waar een vooraf gebouwde saunaruimte kan worden gebouwd. Zo'n kamer kan een badkamer zijn, waar een badkamersauna kan worden geïnstalleerd. Overweeg dat u voldoende ruimte hebt voor andere functies van de kamer en voor de tijd in en uit de sauna.

3. Wat voor soort elektrische verbinding heb je? Dit is een veel voorkomende vraag, aangezien een elektrische verwarming tegenwoordig de meest populaire manier is om een ​​sauna te verwarmen. Er zijn zeker genoeg sauna's met houtgestookte kachels en als je er een kunt hebben, raden we het aan om niet voor de functie maar voor het gevoel te kiezen. Uw elektrische aansluiting kan de grootte van de verwarmer beperken, wat op zijn beurt de omvang van de sauna kan beperken. Zorg ervoor dat je genoeg stroom hebt in de kachel voor je sauna.

4. Wat kun je bouwen?

Het bouwen van een saunaruimte in een gebouw vereist bouwplannen en -vergunningen, naleving van de code en inspecties. In een nieuwbouw kan de sauna worden opgenomen in de plannen en vormt deze geen probleem, maar het aanpassen of renoveren van een kamer heeft andere eisen. Een kant-en-klare sauna kan een oplossing zijn, omdat dergelijke vergunningen misschien niet nodig zijn. Een vooraf gebouwde sauna kan een goede optie zijn omdat er geen permanente wijzigingen aan het gebouw hoeven te worden aangebracht. Overweeg ook de mogelijkheden en bronnen van uw eigen of uw werkploeg. Vertrouw je erop dat ze het geplande project kunnen uitvoeren of dat een meer eenvoudige voorgebouwde sauna een veiligere gok is.

5. Selecteer uw saunamaterialen met aandacht. Hoe zachter het hout, hoe minder warm het zal aanvoelen. Dit is de reden waarom spar, elzen en espen zeer populaire houtsoorten voor sauna zijn. Dichte houtsoorten zoals eik zijn niet geschikt voor gebruik in de sauna. De geur die het hout in de saunatemperatuur afgeeft, moet bekend zijn. Sommige houtsoorten kunnen een zware, stinkende stank geven in plaats van de frisse, milde geur van bijvoorbeeld vuren. Momenteel is een zeer populaire trend om grote oppervlakken glas in de sauna te hebben. Er zijn zeker voordelen in kleine sauna's, namelijk het gevoel van open ruimte, maar een nadeel is de extra taak om deze oppervlakken schoon te houden en dat glas geen warmte isoleert, waardoor de kachel wordt belast. Het gebruik van voldoende hout is niet alleen belangrijk vanwege de isolatie, maar ook vanwege de akoestiek. Sauna moet altijd een rustige plek zijn en het hout absorbeert geluid en echo's en creëert die sfeer.


Aanbevolen berichten
Archief

Contactgegevens

 

GSM nummer:

+32 (0)472 02 49 03 ​

(Ook op WhatsApp bereikbaar)

E-mail: info@wellnessopwieltjes.be

 

Wellness op Wieltjes

Per adres Bofort NV

Treurenborg 9, Kaai 420

Antwerpen, 2030

België 

Hukka-design-logo.png
logo-finnsauna-w.png
kolo-logo.png
OSMIA-finland-logo.jpg
TyloHelo.png
    nikkarien-logo.png
    jokipiinpellava_logo.png

    2021 door Wellness op Wieltjes.