Blog

Hoe u het beste uit een authentieke Finse sauna-ervaring kunt halen

Sauna's worden al duizenden jaren in Finland gebruikt en men denkt dat bijna een derde van alle volwassenen in het land ze regelmatig gebruikt. Er zijn gezondheidsvoordelen verbonden aan het gebruik van een infrarood- of traditionele Finse sauna en belangrijke saunastudies suggereren dat traditionele sauna extra bescherming biedt als het gaat om longontsteking, dementie, alzheimer en ademhalingsaandoeningen.

Helaas missen veel mensen de authentieke Finse sauna-ervaring omdat de meeste sauna's in conventionele recreatieclubs, hotels of zwembaden gewoon niet alle voordelen bieden van de hete verdampende stoom die nodig is voor wat Finnen 'Löyly' noemen (uitgesproken low-Lou).

Deze vochtigheid, die zo cruciaal is voor het creëren van een geweldige Finse sauna-ervaring, gebeurt door water op de saunastenen te gieten. Het hebben van de juiste slijtvaste stenen is ook van vitaal belang omdat ze niet afbreken of geen geur afgeven wanneer ze worden verwarmd. Een efficiënt ventilatiesysteem is ook cruciaal, idealiter een dat de lucht 3 tot 8 keer per uur uitwisselt.


Ongeacht of u een elektrische kachel of een houtkachel gebruikt, een heerlijke zachte warmte is de sleutel. Probeer ervoor te zorgen dat het opwarmproces vroeg begint. Dit duurt meestal 30-40 minuten voordat u binnen wilt komen en misschien iets langer voor een houtkachel. Een ​​ideale temperatuur voor de sauna ligt tussen 70 ° C tot 85 ° C en als u 5-10% luchtvochtigheid op de hygrometer ziet, beginnen de echte gezondheidsvoordelen te werken.

Gedroogde berk (Sauna Vihta in het Fins) is een geweldige manier om de huid te reinigen en te helen, omdat de berkenbladeren een ideale mix van saponinen (zeepstoffen) en tannines (geur, kleur, smaak) bevatten om een ​​gezonde natuurlijke zeep te creëren.

Laat een zakje gedroogde berk 20 minuten trekken in warm water en giet daarna op op de hete stenen van de kachel. Het is een oude hygiënetraditie die in heel Finland hoog wordt aangeschreven.

Voor een endorfineboost (pijnverzachtend, ontspannend) en om de bloedstroom te verbeteren en de spierhersteltijd te versnellen, wordt het aanbevolen om een ​​koud bad of douche te nemen wanneer je de sauna verlaat. Finse mensen herhalen dit proces vaak in de loop van een paar uur en vervangen het koude bad of douche door een duik in het dichtstbijzijnde meer of zelfs met een rol in verse sneeuw!


Deze gedroogde berkenblaadjes, indien gewenst ook gemengd met muntblaadjes of lavendel, zijn te koop in onze webshop. Klik op https://www.wellnessopwieltjes.be/sauna-aroma-s

Aanbevolen berichten
Archief

Contactgegevens

 

GSM nummer:

+32 (0)472 02 49 03 ​

(Ook op WhatsApp bereikbaar)

E-mail: info@wellnessopwieltjes.be

 

Wellness op Wieltjes

Per adres Bofort NV

Treurenborg 9, Kaai 420

Antwerpen, 2030

België 

Hukka-design-logo.png
logo-finnsauna-w.png
kolo-logo.png
OSMIA-finland-logo.jpg
TyloHelo.png
    nikkarien-logo.png
    jokipiinpellava_logo.png

    2021 door Wellness op Wieltjes.