Blog

Hygiëne is het startpunt voor een aangename sauna-ervaring.

Sauna's zijn bedoeld om jezelf te ontspannen en het dagelijkse werk van je schouders te nemen. Om schoon te voelen, is het belangrijk dat de hele sauna-ervaring hygiënisch aanvoelt.


Saunafaciliteiten bieden gunstige voorwaarden voor microbiële groei. Daarom is het belangrijk om alles schoon te houden - van kleedkamers tot het stoombad. Maar ook thuis is hygiëne noodzakelijk om te kunnen blijven genieten van je sauna.


“Alleen een schone sauna biedt u de echte ervaring. Het start al bij een propere kleedkamer, hygiënische toiletten en een fris ruikende saunacabine.

Tips voor een schone sauna-ervaring:

1. Vertrouw op uw zintuigen wanneer u je sauna wil gebruiken. Zien de oppervlakken er schoon uit? Zie je stof en haar op de banken en op de vloer? Hoe ruikt het in de sauna? Laat na gebruik je sauna flink opdrogen en verluchten. Een sauna met ingebouwde ventilatie kan dit proces niet alleen bespoedigen maar ook grondig uitvoeren tot in alle hoekjes van je sauna.

2. De thuissauna kan worden gereinigd met eenvoudige middelen die thuis worden gevonden. Gebruik een microvezeldoek, een zeem en een stofzuiger om wanden, glaspartijen en vloeren te reinigen. Doe in het warm water een beetje zachte handzeep. Ik doe ook een scheutje eucalyptus (geen essentiële olie gebruiken maar opgietconcentraat) erbij om een frisse en aangename geur in de sauna te behouden. Je hoeft dus geen dure reinigingsprodukten te kopen.

3. Besteed speciale aandacht aan de vuilste plekken in sauna's. Dat zijn de onderste delen van muren en vloerafvoeren, onder, achter en rond de saunakachel, de laagste bank in de sauna, de vloer ervoor, muuroppervlakken waar mensen op leunen en voetrails en uiteraard de deur en klink.

4. Voor de sauna thuis is het voldoende om na gebruik de vloer en de banken met een vochtige doek schoon te maken en 1-2 keer per jaar grondig schoon te maken. Vervang jaarlijks de stenen in de kachel. Het hout kan je één keer per jaar eens grondig aanpakken met een schuurpapier om hardnekkige vlekken, krassen en kleine beschadigingen weg te werken.

5. Je kan het jezelf makkelijk maken door altijd een handdoek te gebruiken op de banken. In onze webshop vind je ook bankbeschermers en vloermatten. Zo kan je je handdoek bewaren voor je eigen lichaam.


Leuke en interessante saunaproducten vind je op www.wellnessopwieltjes.be/shop.


Peter

Aanbevolen berichten
Archief

Contactgegevens


Bedrijfsnaam: Peter Bauwens

Commerciële naam: Wellness op Wieltjes  Adres: Bordekensstraat 79a

1981 Hofstade  

info@wellnessopwieltjes.be  

0473 57 48 01  

Ondernemingsnummer: BE0649.766.772 

IBAN: BE20 0689 0498 3856

BIC: GKCCBEBB

zcheque_10.jpg
lahtiset-logo.jpg
OSMIA-finland-logo.jpg
nystad-logo.gif
Hukka-design-logo.png
nikkarien-logo.png
TyloHelo.png
kolo-logo.png
    logo-finnsauna-w.png
    jokipiinpellava_logo.png

    2016 door Peter Bauwens